top of page
  • Yazarın fotoğrafıMertol

Mağazama daha fazla müşteri gelsin

Mağazanıza daha fazla müşteri gelmesi için bir dizi işlemden oluşan bir yol haritası hazırladık. Online içerikler ile desteklenmiş istikrarlı bir plan oluşturmaya şimdiden başlayın.

mağazama daha fazla müşteri gelsin
mağazama daha fazla müşteri gelsin

Kim istemez ki? Herkes mağazasına daha fazla müşteri gelmesini arzu eder. Ama dükkanda oturarak olmuyor, harekete geçmek ve bir şeyler yapmak gerekiyor. Bu yazımızda neler yapabileceğinizi sıralayacağız.


Harita konumlarını kaydedin


Evet haritalarda konumlarınızı kaydedin. Ama sadece Google Haritalarda değil. Android işletim sistemi kullanıcıları için Google Haritalar varsayılan özelliktir. Ancak cihaz bir iphone ise durum değişebilir. Ayrıca WhatsApp ve Twitter gibi bazı sosyal ağlar Foursquare bilgilerini de kullanıyor. Bunun için bunların kaydını yapın.


haritalarda kaydınızı yapın
haritalarda kaydınızı yapın

Önce Google ile başlayın, Google My Business ile işletmenizi kaydedin. Burada kaydınızı yaparken size bir doğrulama zarfı gönderecekler. Bildiğiniz posta ile gelen bir zarf. 14 günü bulabiliyor ancak bazı durumlarda bu haftalar alabiliyor. 14 gün içerisinde gelmediyse kayıt ekranına gidip tekrar talep edebilirsiniz. Adresinizi tam açık ve anlaşılır olduğuna emin olun. Ulusal posta sistemindeki kaydınızı kullanırsanız (Ece eczanesi yanı gibi ifadelerden uzak durun) tüm harita kayıtlarında standart bir girişiniz olmasını sağlarsınız.


Apple cihazlar için bir Apple cihazdan (iphone ya da bir mac) haritaları açın ve konumunuzu işaretleyip "haritaya ekle" seçeneği ile ekrana gelen talimatları takip edin. Bu yaptığınız işlemi farklı cihazlardan aynı verileri girecek şekilde yaparsanız daha kısa sürede onaylanıp haritada gösterilmesini sağlayabilirsiniz.


Foursquare için de yine aynı işlemleri yapabilirsiniz. Ancak Forsquare'de bir de ücretli işletmeler için olan bölümü var. Burayı pas geçin. Maksat işletmenizin konumu, iletişim bilgileri ile ürün ve hizmetlerinizi sergileyebilmek.


Bing ve Yandex harita kayıtları için doğrulanmış Google My Business kaydınızı kullanarak aktarım sağlayabilir ve aktarım sonrası diğer bilgileri detaylıca girişlerini yapabilirsiniz.


Bir web sitesi açın


E artık bunu yapın. Dijital varlıklarınızı artırmanın ve yerel aramalarda öne çıkmanızın olmazsa olmaz başlangıç noktası "mobil uyumlu" ve "kullanıcı deneyimi iyi" bir web sitesi sahibi olmak.


mobil uyumlu web sitesi tasarımı
web siteniz mutlaka mobil uyumlu olmalı

Bir web sitesi ile neler mi yapabilirsiniz? Dükkanınız için neler yaptığınızı düşünün. Orası sizin her şeyiniz olur. Mağazanızın adresi, haritalardan yol tarifi, iletişim bilgileriniz, ürünleriniz, hizmetleriniz, müşterilerin yorumları, blog yazılarınız, fikirleriniz ve hikayeniz.


Web sitenizden arama motorlarını haberdar edin


Arama motorları (google, yandex, bing vd.) kullanıcılar arama yaparken önceden indeksledikleri yani hafızalarına aldıkları yerlerden arayarak sonuçları gösterir. Bunu yapabilmek için bir takım araçlar sunarlar. Yine Google ile başlıyoruz. Web sitenize bir site haritası ekleyin ve Google Search Console kaydınızı yaparak buraya haritanızı gönderin. Bir kaç gün sonra web sitenizdeki sayfaları haritanızdan okuyarak indesklemeye başlayacak ve arama sonuçlarında sayfalarınızın gösterilmesi sağlanacak.


Google Search Console kaydı yapın
aramalarda görünmeniz için başlangıç Google Search Console

Diğer arama motorları için de Google Search Console 'daki hesabını bağlamanız başlangıç için yeterlidir. Buradaki kayıtlarınızı alarak kendi indesklerine aktarım otomatik yapılır.


Web sitenizdeki ziyaretçileri izleyin


Web sitenizdeki ziyaretçilerin hangi işlemleri yaptığını, hangi sayfalarınızda ya da ürün ve hizmetlerinizin yer aldığı sayfaları ziyaret edip vakit geçirdiğini, hangi sayfaların daha iyi ya da diğerlerine nazaran daha düşük performans sergilediğini izleyebilir, bu şekilde geliştirme ve iyileştirmelerinizi yapabilirsiniz.


Bunun için de Google Analytics kullanıp, hem analizleri yapabilir hem de değerli veriler toplayarak yerel arama reklam ve kampanyalarınızı daha isabetli sonuçlar için kullanabilirsiniz.


E-ticaret ve ürünlerinizi online sergileme


Ürünlerinizi web sitenizde satışa çıkarın. Evet başlı başına bir iş modeli olabilir ancak Google Merchant Center ile ücretsiz listeleme ve en önemlisi de ücretsiz yerel listeleme yaparak ürünleri internette arayan müşterilere yakınlarında olan mağazanıza yönlendirme alabilirsiniz.


Mağazama daha fazla müşteri gelsin diyorsanız yukarıdaki başlıkları artık es geçmemeniz gerekiyor.

eskişehir web tasarım
Eskişehir

Eskişehir'de yer alan bir mağaza ya da butik işletiyorsanız bu hizmetleri bizden alarak kendi işinize odaklanmanızı sağlarız. Gözlemlenebilir ve raporlanabilir sonuçlarla da bilgilendirilirsiniz.


Mevcut hazır paketlerimize buradan ulaşabilir ya da bu sayfamızdan ihtiyaçlarınıza uygun seçimleri yaparak teklif talep edebilirsiniz. Ya da aşağıdaki bağlantıdan bir zoom görüşmesi planlayabilirsiniz.



Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page